Новини

Празник „Изкуство и култура за всички“

На 29 и 30 януари 2024 г. НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил съвместно с НЧ „Васил Левски 1965“ ще организират в с. Шишковци, общ. Кюстендил празник „Изкуство и култура за всички“.
Инициативата е част от проект BGCULTURE-3.001-0009-C01 „Изкуство и култура за всички” по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Празникът ще стартира пред читалище „Вл. Димитров – Майстора 1919“ с пленер за деца, представящ обекти от културно-историческото наследство на област Кюстендил. Паралелно с пленера ще се проведе работилница на занаятите за изработване на кукерски маски, амулети за здраве, елементи на народни носии и др., както и ще бъде направена демонстрация. Като заключително събитие в рамките на Празника ще се проведе концерт-спектакъл на Школата по народни танци и пеене, създадена по проекта.
Празникът ще се проведе в с. Шишковци, където художникът Владимир Димитров - Майстора е живял и нарисувал най-забележителните си творби – в навечерието на 1 февруари, когато ще бъдат отбелязани 142-години от рождението му.

 

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)