Новини

Записан е мултимедиен продукт ”Виртуален самоучител”

В рамките на проект „По стъпките на Кюстендилското селско хоро” бе създаден и записан мултимедиен продукт ”Виртуален самоучител”, който включва запис на характерния кюстендилски танц „Кюстендилско селско хоро” в изпълнение на младежи от ТФ „Нова Генерация” при НЧ „Пробуда 1961” гр. Кюстендил с музика към танца, поетапно, стъпково изучаване на “Кюстендилското селско хоро” и демонстрация на отделните орнаменти на хорото под ръководството на хореографа Евгений Вучков.

Виртуалният самоучител съдържа още - описание на Кюстендилското селско хоро, представяне на ТФ „Нова Генерация” с хореограф Евгений Вучков, представяне на дейността на НЧ „Пробуда 1961” гр. Кюстендил, информация за проекта и др.
През м. ноември предстои провеждането на Обучения „Деца учат деца”, в рамките на които младежи от ТФ “Нова Генерация” и под ръководството на хореографа Евгений Вучков ще покажат отделните стъпки и орнаменти на хорото на свои връстници.
Проектът „По стъпките на Кюстендилското селско хоро” се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество”.

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)