Новини

Олимпийската шампионка Ивет Горанова е в Кюстендил за европейския ден на спорта в училище

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио Ивет Горанова е в Кюстендил днес и утре.
Тя се срещна с учениците в НУ „Св.Климент Охридски” и Спортно училище „Васил Левски”. Повод  е европейският ден  на спорта в училище, който отбелязваме днес, 30 септември.

„Ивет Горанова пое ангажимент да дойде в Кюстендил и Началното училище още когато спечели олимпийската титла. Посещението беше планирано за 25-та годишнина на училището, но заради много ангажименти, тренировъчен процес, едва сега успя да дойде. Тя е най-добрият посланик на европейския спорт в училище, освен това ние тук имаме много деца, които тренират именно карате”, заяви директорът Евелина Димитрова.
Тя посрещна олимпийската медалистка от Токио, която дойде заедно с треньорът по карате и председател на КК „Шурикен” Емил Димитров.
Евелина Димитрова подари почетен плакет на Ивет Горанова, посветен на 25-та годишнина на училището.
Децата бяха подготвили демонстрации на различни видове спорт, показаха игрово как могат разделно да се събират отпадъци и как се включват в кампанията Бъди активен.
„Много се радвам на този празник да бъда с вас, искам да ви подканя да бъдете активни и да тренирате, какъвто спорт харесвате. Спортът ще ви донесе много нови приятелства, ще изгради тялото ви, за да изглеждате добре, ще ви помогне да изградите вашият дух, самите вас като личности. Не на последно място спортът ще ви помогне да взимате правилните решения в живота, да имате смелост да взимате важни решения, да не се страхувате от това и да вярвате в себе си. Знайте, че  ако мечтаете нещо и можете да си го представите в главата, то може да стане реалност”, заяви олимпийската шампионка.
Днес и утре Горанова ще тренира с децата от школата на  КК"Шурикен".
Източник: darik.bg

   
   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)