Новини

Окръжен съд - Кюстендил и районните съдилища обявиха ученически конкурс „В страната на Справедливостта“ 2022 г.

„В страната на Справедливостта“ 2022 г. е новото име на вече традиционния областен, ученически конкурс, който Окръжен съд – Кюстендил организира, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница. Конкурсът е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие.

Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2022 / 2023 г. и се провежда със съдействието на Регионалното управление по образованието в Кюстендил.   Две нови категории ще дадат възможност за изява на учениците от 8 до 12 клас „В страната на Справедливостта“- Компютърна рисунка и колаж; Видеоклип. Организаторите запазват и вече добилите популярност категории –Литературно творчество и Изобразително изкуство, за всички възрастови групи: 1 - 4 клас, 5 - 7 клас, 8 - 12 клас и деца със специални образователни потребности.
В първите 2 издания на конкурса, през 2020 и 2021 година участваха по над 115 ученици от училищата в област Кюстендил, като всяко дете получи награда. Сред целите на конкурса са: да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици; да повишава тяхната информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България; да формира правна грамотност и култура.
Крайният срок за подаване на творбите, чрез директорите на учебните заведения към организаторите на конкурса  Окръжен съд – Кюстендил, Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил е 04.11.2022 година. Отличените участници в четирите раздела на конкурса ще получат грамоти и материални награди.  
Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16-ти ноември 2021 г. – Международен ден на толерантността.

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)