Новини

Завърши Десетата международна камерна музикална академия

С Галаконцерт на 28 май завърши Десетата международна камерна музикална академия – Кюстендил 2023. В нея взеха участие студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет – САЩ и ученици, студенти и преподаватели от Кюстендил и София.
В рамките на 3 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни занимания и майсторски класове, посещаваха курсове по български език, народни танци и песни, изобразително изкуство, фотография и се запознаха с богатото културно историческо наследство на гр. Кюстендил и региона.

Прочети още...

Класически концерт на музиканти от САЩ и България

На 19 май 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Класически концерт с участието на музиканти и преподаватели от САЩ и България.
Концертът е в рамките на десетото издание на Международната камерна музикална академия, която се организира от читалище „Братство 1869“ съвместно с Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961“.

Прочети още...

ФК Кюстендил обяви прием на момичета, които искат да тренират футбол

ФК Кюстендил обяви прием на момичета, които искат да тренират футбол.  След вече заявен интерес и трениращи от около месец няколко девойки, клубът кани момичета родени 2014 и 2015 година. Целта е да бъде сформирана подготвителна група момичета.
Треньори на децата ще бъдат Николай Наков, Александър Александров и Кирил Мицов. Тренировките ще се провеждат 3 пъти седмично на игрището в двора на Езикова гимназия. Източник: darik.bg

 

СТАРТИРА ДЕСЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА КАМЕРНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

Десетото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от 16 до 29 май 2023 г. в гр. Кюстендил. Организатори са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил. Изпълнителен директор е Иван Андонов, а програмен координатор – Лиса Нелсън.

Прочети още...

Концерт за Деня на Европа

На 9 май от 18:00 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869“ ще се проведе концерт на Фолк Арт Формация с диригент Адела Харалампиева. Концертът е посветен на Деня на Европа и се провежда в рамките на проект „Музикални празници „Кюстендилско лято“, реализиращ се от читалище „Братство 1869“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. 

Прочети още...

   
   
© Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил” (МОС – Кюстендил)